Karasu - Kocaali ve Kaynarca sahillerinde görev yapan Cankurtaran ekipleri 2023 yaz sezonunda tam 377 kişiyi ölümün kıyısından alarak hayat kurtardı.
Karasu'da 45, Kocaali 21, Kaynarca'da ise 2 olmak üzere, Kadınlar plajı 2 personelle, 2 idari toplam 70 kişilik Cankurtaran ekibi Karadeniz kıyılarında görev yaptı.
Birçok kişiyi yeniden hayata bağlayan ekipler anlık kayıp vakalarında su altından çıkarttıkları vatandaşları dakikalar içinde bularak olası ölümün eşiğinden almış oldu.
Bölgede 6 Jetski ile görev yapan personele 112 ekipleride anlık olarak müdahale için Merkez amirliğinde 90 gün boyunca görev yaptı.
377 kişiyi ölümün kıyısından aldılar.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Cankurtaran Amirliği bünyesindeki cankurtaran ekipleri görevi 15 Eylül'de bırakıyor.
11 Eylül 2023, Pazartesi - 18:48